07:07 12.01.2022

Держдеп вважає безглуздою ідею про санкції проти "Північного потоку-2", що обговорюється в Конгресі США

2 хв читати
Держдеп вважає безглуздою ідею про санкції проти "Північного потоку-2", що обговорюється в Конгресі США

Ідея про додаткові санкції проти "Північного потоку-2", яка звучить у Конгресі Сполучених Штатів, не має сенсу, заявила у вівторок заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

"Те, що ми бачимо у конгресі, ніяк не може вплинути на "Північний потік-2", - сказала вона на брифінгу в держдепі.

Нуланд пояснила, що мета адміністрації – уповільнити процес запуску трубопроводу.

"Ми працюємо з Німеччиною та ЄС над тим, щоб уповільнити розгляд питання про запуск газопроводу", - заявила вона, додавши, що Берлін у минулому вже вжив кроків у цьому напряму.

Раніше цього тижня американські ЗМІ повідомили, що заступник держсекретаря Вікторія Нуланд та старший радник із глобальної енергобезпеки у держдепі Амос Хохштейн намагаються переконати законодавців-демократів не підтримувати санкції проти "Північного потоку-2".

Раніше представник держдепу Нед Прайс заявляв, що США виступають проти реалізації проекту "Північний потік-2", проте введення санкцій проти газопроводу наразі послабить єдність Сполучених Штатів і Європи і не стане стримувальним Росію фактором у її політиці щодо України.

У грудні сенатор-республіканець Тед Круз домігся від демократів проведення 14 січня голосування щодо внесення до оборонного бюджету США поправок із санкціями проти газопроводу в обмін на те, що він перестане перешкоджати затвердженню Сенатом кандидатур президента Джо Байдена на посади в адміністрації.

Санкції проти "Північного потоку-2" не були включені до ухваленого бюджету.

"Ми сповнені рішучості працювати з Конгресом над надійним, сильним стримувальним фактором проти російської агресії в Україні. На жаль, ця поправка, за нашою оцінкою, не є справжньою спробою протистояти подальшій російській агресії чи захистити Україну", - сказав Прайс.

Він додав: "Ми стурбовані тим, що у разі ухвалення цей закон лише підірве єдність наших європейських союзників у вирішальний момент, коли нам необхідно виступити єдиним фронтом у відповідь на російські загрози щодо України".

"Росія витлумачила б будь-яку зміну нашої позиції, яка випливає із санкцій щодо "Північного потоку-2", як можливість використовувати тріщину в трансатлантичних відносинах, і наша адміністрація сповнена рішучості не допустити цього", - наголосив дипломат.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА