16:54 20.01.2022

Зеленський: Незначних агресій та жертв не буває

2 хв читати
Зеленський: Незначних агресій та жертв не буває

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що жодна агресія та жертви не можуть бути розцінені як незначні.

"Хочемо нагадати великим державам, що незначних агресій не буває і маленьких народів не буває. Як не буває й незначних жертв і маленького горя від втрати близьких. Кажу це як президент великої держави Україна", - написав Зеленський у Twitter у четвер.

Глава Української держави у четвер перебуває з візитом у Польщі, де раніше у четвер розпочалася його зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою. "Захід відбувається у форматі віч-на-віч. Глави держав обговорять безпекову ситуацію та важливі питання двосторонніх відносин", - повідомила пресслужба президента України.

Напередодні на пресконференції президент США Джозеф Байден визнав, що серед членів НАТО є розбіжності щодо заходів, яких варто вжити у разі масштабного вторгнення РФ в Україну. Водночас він висловив упевненість, що якщо йтиметься не про незначні дії РФ, а саме про масштабне вторгнення, то позиція Заходу буде єдиною.

Представник Білого дому Джен Псакі уточнювала, що будь-який перетин російськими військами кордону з Україною розглядатиметься Вашингтоном як вторгнення. Вона зазначила, що "це ясно дав зрозуміти президентові Росії президент Байден", і що він "за багаторічним досвідом знає, що росіяни мають великий арсенал агресивних дій": крім безпосередньо військових заходів, вони включають "кібератаки та воєнізовану тактику".

Після цього Байден заявив журналістам, що вторгненням РФ в Україну стануть будь-які переміщення військових підрозділів РФ через російсько-український кордон. "Якщо будь-які, будь-які російські підрозділи рушать через український кордон, це буде вторгнення... Не має бути жодних сумнівів щодо цього: якщо (президент РФ Володимир - ІФ) Путін зробить цей вибір, Росія заплатить важку ціну", - навела слова президента газета Wall Street Journal.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА