20:50 25.01.2022

Медзаклади, які не можуть підвищити зарплату медикам, отримають дофінансування, але їх перевірить Держаудитслужба

2 хв читати
Медзаклади, які не можуть підвищити зарплату медикам, отримають дофінансування, але їх перевірить Держаудитслужба

Медичні заклади, які не можуть підвищити зарплату медикам до встановленого урядом рівня, отримають дофінансування, але їх перевірить Держаудитслужба, в разі порушень керівника такого медзакладу очікує штраф до 65 тис. грн, заявив заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко.

"Медзаклади, які неспроможні виконати постанову уряду щодо забезпечення ринкової заробітної плати медпрацівникам через об’єктивні причини, отримують фінансування за окремим пакетом від Національної служби здоров'я України (НСЗУ). Однак на кожен такий медзаклад чекатиме перевірка Держаудитслужби. Мета таких заходів – з’ясувати, наскільки ефективно керівник закладу розпоряджається коштами, яке фінансування лікарня отримує від НСЗУ та який його відсоток витрачається на заробітну плату", - цитує заступника міністра пресслужба відомства.

При цьому Яременко зазначив, що пакет, за яким НСЗУ профінансує медзаклад, "матиме чіткі цілі щодо кожної лікарні з визначенням місця лікарні в спроможній мережі та приведення фінансових показників у відповідність до успішних закладів".

За словами Яременка, перевірки чекатимуть і на ті лікарні, в яких керівники примусово переводять медпрацівників на неповну ставку, при цьому залишаючи їх працювати повний робочий день.

"МОЗ спільно з підпорядкованими органами детально моніторить ситуацію в кожному регіоні. Я хочу наголосити, що керівник закладу охорони здоров'я, який вирішить "зекономити" бюджет лікарні за рахунок лікаря чи медсестри, примусово перевівши їх на неповну ставку, отримає покарання. Для цього вже є відповідні механізми", - сказав він.

За словами Яременка, в разі, якщо перевірка Держпраці підтвердить порушення, на керівника медзакладу буде накладено штраф у 65 тис. грн.

Як повідомлялося, 12 січня Кабінет Міністрів затвердив постанову про підвищення заробітної плати лікарів і медсестер у 2022 році. Згідно з документом з 1 січня 2022 року зарплата лікаря має становити щонайменше 20 тис.грн, для медсестри - щонайменше 13,5 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА