15:44 07.02.2022

Верещук закликає Міносвіти сприяти спрощенню атестації для визнання результатів навчання молоді з окупованих територій Криму та Донбасу

2 хв читати
Верещук закликає Міносвіти сприяти спрощенню атестації для визнання результатів навчання молоді з окупованих територій Криму та Донбасу

Віцепрем'єр-міністр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликає Міністерство освіти і науки сприяти спрощенню атестації для визнання кваліфікацій і результатів навчання молоді з тимчасово окупованих територій (ТОТ) Криму.

"Ми маємо стимулювати молодь з ТОТ переїжджати вчитись та працювати на контрольовану територію України. Це є частиною державної політики. Один з таких стимулів – це атестація (для визнання кваліфікацій та результатів навчання). Спрощення атестації полегшує працевлаштування молоді з ТОТ на підконтрольній території", - написала Верещук у Facebook.

Вона наголосила, що не йдеться про визнання освітніх чи інших документів окупаційної влади, а мається на увазі удосконалення порядку атестації.

"Однак виявляється, що керівництво Міносвіти проти полегшення атестації, бо це знизить доходи та вплив деяких освітніх закладів та їх керівників. Але, треба відчувати різницю між державними інтересами та відомчими інтересами освітніх чиновників… Закликаю керівництво Міносвіти зайнятись реалізацією державної політики, а не лобіюванням вузьких та дрібних питань", - написала Верещук.

Віцепрем'єр наголосила, що Крим та ОРДЛО однаково окуповані Росією, і тому молодь із Криму та молодь із Донбасу повинні мати однакові можливості.

"Деякі керівники в МОН чомусь подумали, що окупація частини Донбасу є якоюсь іншою, ніж окупація Криму, і тому молодь з Донбасу заслуговує на менше освітніх можливостей, ніж молодь з Криму", - зазначила Верещук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА