18:15 07.02.2022

Кулеба: Ми працюємо, щоб після Берліна було заплановано ще одну зустріч радників лідерів "нормандської четвірки"

1 хв читати
Кулеба: Ми працюємо, щоб після Берліна було заплановано ще одну зустріч радників лідерів "нормандської четвірки"

Дипломати виконують роботу над тим, щоб після зустрічі радників лідерів країн нормандського формату у Берліні було призначено ще одну зустріч, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Була дуже непроста зустріч у Парижі. Непростою є підготовка до зустрічі в Берліні. Але ми працюємо над тим, щоб щонайменше після зустрічі в Берліні переговори на рівні радників нормандського формату продовжилися, було заплановано ще одну зустріч, бо це означатиме, що Росія залишиться на дипломатичному треку, це дуже важливо саме собою", - заявив Кулеба на пресконференції з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок у Києві в понеділок.

Планом максимум, додав міністр, є відновлення роботи Тристоронньої контактної групи.

"Як максимум, ми сподіваємося, що буде напрацьовано конкретні рішення про те, як розблокувати по суті роботу Тристоронньої контактної групи. І зрушити з місця. Усі ті конспірологічні теорії, чутки, які нині циркулюють в українському медіапросторі та нагнітають атмосферу – вони не відповідають дійсності. Ні на які переговори Україна не їздить для того, щоб здавати свої позиції чи завдавати шкоди національним інтересам. І переговори в Берліні не стануть винятком із цього правила", - наголосив Кулеба.

Раніше офіційний представник уряду ФРН Крістіане Гофманн повідомила, що зустріч "нормандської четвірки" на рівні радників у Берліні може відбутися вже цього тижня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА