17:00 21.02.2022

Дні Криму відбудуться у Львові 22-24 лютого

2 хв читати

У Львові 22-24 лютого відбудуться Дні Криму з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, повідомила керівник Служби забезпечення діяльності "Кримської платформи" Марія Томак.

"Ви знаєте, що одним із пріоритетів "Кримської платформи" є актуалізація теми Криму на загальнонаціональному рівні, в українських регіонах, тому що ми розуміємо, що для більшості країни Крим дуже невеликою мірою присутній на порядку денному. Якщо ще на загальнонаціональному рівні, у Києві тема Криму звучить інтенсивніше, в рамках спеціалізованих медіа, то в українських регіонах зробити цю тему помітною, присутньою у місцевих медіа, які традиційно залишаються важливими у середовищі на місцях, - це є викликом", - сказала Томак на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

За її словами, протягом року заплановано провести декілька таких заходів у різних регіонах України.

Томак розповіла, що в рамках Днів Криму у Львові відбудеться прес-конференція та урочисте підняття кримськотатарського прапора біля обласної державної адміністрації, у Центрі Митрополита Андрея Шептицького запланована дискусія та відкриття фотовиставки Муміне Салієвої та читання текстів зі збірки "Кримський інжир" у партнерстві з Українським інститутом, а 24 лютого відбудеться низка мистецьких заходів у Центрі Довженка.

"Там буде презентовано артоб'єкт Влодко Кауфмана, відомого львівського художника. Відбудеться інша дискусія, яка буде присвячена лише проблемі культурної деокупації й нової колонізації та деколонізації відповідно", - пояснила вона.

Крім того, Томак додала, що у рамках Днів Криму у Львові відбудеться показ фільму Нарімана Алієва "Додому" та спілкування з режисером.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА