09:16 02.03.2022

НБУ рекомендував банкам першочергово інкасувати роздріб за умови його роботи з безготівкою

1 хв читати

Національний банк України рекомендував банкам насамперед здійснювати інкасацію суб'єктів господарювання у сфері роздрібної торгівлі, однак за умови безвідмовного прийняття цими суб'єктами на оплату електронних платіжних засобів у всіх торговельних точках.

Як йдеться у повідомленні НБУ на його сайті в середу, зазначені зміни до постанови №18 від 24 лютого, прийнятої відразу після початку війни Росією та запровадження військового стану, внесені постановою правління Нацбанку від 1 березня 2022 року №30.

Крім того, Нацбанк рекомендував забезпечити супроводження бригад інкасації охороною силових структур з використанням вогнепальної зброї, зокрема силами територіальної оборони.

Як повідомлялося, НБУ з 1 березня послабив низку валютних обмежень, зокрема дозволив видавати готівкову валюту в еквіваленті до 30 тис. грн на добу та використати платіжні картки за кордоном для розрахунків та зняття готівки.

Ще одним послабленням стала можливість видачі валюти за рахунками за рішенням керівника відділення на теренах із загрозою російської окупації.

Водночас Нацбанк скасував наприкінці лютого цей дозвіл банкам, які мають залишки валютних цінностей у касах, здійснити їх продаж клієнтам усередині цього залишку валютних цінностей.

НБУ неодноразово закликав роздріб після початку Росією війни приймати для розрахунків платіжні картки та інші електронні платіжні засоби. Водночас великі роздрібні мережі та мережі АЗС дозволили знімати на касах клієнтам до 6 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА