14:43 23.03.2022

Понад 300 українських дітей уже відправлено на лікування від раку до Європи, США та Канади - Зеленська

1 хв читати
Понад 300 українських дітей уже відправлено на лікування від раку до Європи, США та Канади - Зеленська

Понад 300 українських дітей на тлі російського вторгнення вдалося відправити на лікування раку до клінік Європи, США та Канади, повідомила в інтерв'ю французькому виданню Le Parisien перша леді України Олена Зеленська.

"Порятунок хворих на рак українських дітей – безпрецедентна акція, якої не було у світовій медичній практиці. Завдяки спільним зусиллям лікарів з України та з-за кордону, громадських та благодійних організацій, міжнародних партнерів і волонтерів вдалося організувати "рейси життя"... Вже відправлено шість груп пацієнтів, передбачено ще декілька рейсів. Понад 300 дітей змогли продовжити лікування у клініках Європи, США та Канади", - наводить слова Зеленської пресслужба президента.

Вона додала, що організація порятунку онкохворих дітей відбувається у координації з першими леді Польщі та Франції, а також подякувала міжнародним партнерам і громадянам європейських країн за підтримку та допомогу, що надається українцям.

Зеленська також закликала ОБСЄ, Червоний Хрест, ЮНІСЕФ та інші організації забезпечити в Україні справжні гуманітарні коридори.

Перша леді повідомила про забезпечення українських лікарень інкубаторами для новонароджених. Перших два уже доставлено до Миколаївської обласної дитячої лікарні. На черзі Харків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА