19:55 08.04.2022

За час воєнного стану 58 тис. дітей повернулися до родин із закладів цілодобового перебування

1 хв читати
За час воєнного стану 58 тис. дітей повернулися до родин із закладів цілодобового перебування

Міністерство соціальної політики заявляє, що за час воєнного стану 58 тис. дітей повернулися до батьків або інших законних представників із закладів, де вони перебували цілодобово.

Згідно з повідомленням пресслужби міністерства, у переважній більшості діти, які повернулися до родин, є вихованцями середньої освіти: 57 346 дітей або 98%.

«Досвід повернення таких дітей у родини під час карантинних заходів у результаті пандемії COVID-19 продемонстрував, що за дотриманням прав цих дітей у сім'ях має відбуватися посилений контроль. Адже серед наслідків повернення були як позитивні сторони, коли дитина залишалася в сім'ї і не поверталася у майбутньому до цілодобового перебування у закладі, так і негативні, коли базові потреби та права дитини не були забезпечені у сім'ї», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час військових дій, сім'ї, які перебували у складних життєвих обставинах, як правило, стають ще більш уразливими, батьківський потенціал у них знижується, тому ризики порушення прав дітей, а іноді й прямої небезпеки для дитини зростають.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА