19:51 11.04.2022

СБУ затримала агента РФ, який працював в українських держструктурах

1 хв читати
СБУ затримала агента РФ, який працював в українських держструктурах

Співробітники Служби безпеки України затримали у Донецькій області агента російських спецслужб, який працював держслужбовцем в Україні – в Адміністрації президента та інших держструктурах, повідомляє СБУ.

"Контррозвідка СБУ затримала агента російських спецслужб, який зробив в Україні серйозну кар'єру – працював в Адміністрації колишнього президента та інших держструктурах. Він зізнається, що з 2014 р. працював на Головне управління Генштабу Збройних сил РФ. Був завербований після того, як втік із Донецької області у Білгород", - йдеться у повідомленні СБУ у телеграм-каналі в понеділок.

За інформацією СБУ, російські куратори обрали йому псевдонім "Регін" і поставили завдання отримати секретну інформацію державного рівня. Для цього, як наголошують в українській спецслужбі, куратори з РФ навіть допомагали агенту робити кар'єру в українських органах влади.

"Зокрема, агент працював у суді, згодом в одному з департаментів Адміністрації колишнього президента, а потім служив в армії. Він також збирав компрометуючі дані про різних чиновників. А з початком широкомасштабного вторгнення в Україну – інформацію про силовиків, зброю та військову техніку", – інформують у СБУ.

У повідомленні уточнюється, що під час спецоперації співробітники Харківського управління СБУ перехопили канал зв'язку агента, встановили його місцезнаходження та затримали його на Донеччині.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", затриманий агент не був високопосадовцем.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА