15:56 22.04.2022

Російські війська вивозять українське зерно з окупованих територій до Криму – Денісова

2 хв читати
Російські війська вивозять українське зерно з окупованих територій до Криму – Денісова

Жителі тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим фіксують вивезення зерна з території тимчасово окупованих Херсонської та Запорізької областей, що є порушенням ст.55 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни, повідомила уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова.

Звернення до Комісії ООН із розслідування порушень прав людини з закликом розслідувати незаконне вивезення українського зерна російськими окупантами Денісова оприлюднила на своїй фейсбук-сторінці.

"Жителі тимчасово окупованих територій АР Крим повідомляють, що останнім часом вони помітили збільшення кількості вантажних потягів, на вагонах яких написано "зерно". Усі вони належать "Північнокавказькій залізниці". Потяги прямують до залізничних станцій, які межують із Херсонською областю. В АР Крим своїх запасів зернових для вивезення в такій кількості немає", - наголосила Денісова.

За її даними, вивезення зерна відбувається з окупованих РФ територій Херсонської та Запорізької областей, де розташована велика кількість зерносховищ із сільгоспкультурами, що належать українським власникам.

"Агресор, вочевидь, має намір вивезти українське зерно. Декілька тижнів тому рашисти вже викрали зерно з Бердянського порту... Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти порушень РФ прав людини в Україні", – написала уповноважена ВР з прав людини.

За її даними, також жителі Криму фіксують продаж на півострові овочів, вивезених із тимчасово окупованої території Херсонської області.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА