12:13 24.04.2022

Після війни внутрішній туризм в Україні економічно сильно "просяде", а згодом дещо зміниться - голова Держтуризму

2 хв читати
Після війни внутрішній туризм в Україні економічно сильно "просяде", а згодом дещо зміниться - голова Держтуризму

Голова Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) Мар'яна Олеськів прогнозує зміну характеру внутрішнього туризму в Україні після війни з РФ, і що на післявоєнне відновлення знадобиться деякий час.

"Коли закінчиться війна, і ми почнемо все відновлювати, зрозуміло, що внутрішній туризм економічно досить сильно "просяде". Звичайно, з часом він відновиться і дещо зміниться. Я впевнена, що багато хто захоче відвідати ті місця, які вже стали символами цієї війни. Якщо досі люди подорожували місцями козацької слави - в Холодний Яр, Черкаську область – Хортицю, - то до них додадуться місця нашої нинішньої слави", - сказала Олеськів в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, як війна вплине на внутрішній туризм в Україні.

Голова Держтуризму наголосила, що важливо вже зараз створювати подібні туристичні програми, щоб українці розуміли, що сталося, і розповідали про боротьбу України і перемогу своїм дітям і онукам.

Говорячи про види туризму в Україні, які будуть деякий час недоступні, Олеськів заявила, що, на її думку, про пляжний туризм на якийсь час доведеться забути, оскільки триватиме розмінування.

"З іншого боку, я щиро сподіваюся, що кількість пляжів (після війни – ІФ) відновиться до рівня початку 2014 року", - заявила вона.

Щодо зміни комунікаційної стратегії розвитку внутрішнього туризму в Україні після війни, Олеськів зазначила, що "Мандруй Україною" залишиться як основне гасло, але паралельно з ним потрібно буде формулювати нові смисли на кшталт "Для чого ми подорожуємо Україною?".

"Зараз війна змушує людей подорожувати по країні. Але, як не дивно, ця ситуація нас ще більше об'єднує. Коли говоримо про захід України, то сьогодні спільно з туристичним середовищем ми розробили екскурсійні тури, які є безкоштовними для тих, хто залишив свої будинки через війну. У ці екскурсії закладена історична складова для того, щоб краще пояснити людям ті періоди, які пережила Галичина, колись завойована комуністами. Наприклад, екскурсоводи розповідають про такі самі звірства в 1939-41 роках, які зараз ми бачили в Бучі, Ірпені, Маріуполі, Харкові та інших містах і селах. На жаль, біль однаковий у всіх українців", - розповіла голова Держтуризму.

Також Олеськів повідомила, що після війни, коли на сході України стане безпечно, відомство має намір розвивати туризм в Донецькій і Луганській областях. "Ми створимо там нові смисли, щоб туди поїхали туристи", - заявила вона.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА