13:56 27.04.2022

ДБР задокументувало майже 20 фактів тортур жителів Тростянця окупантами

1 хв читати
ДБР задокументувало майже 20 фактів тортур жителів Тростянця окупантами

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) у межах документування та розслідування злочинів російських окупантів у м. Тростянці Сумської області встановили місця, де ті катували цивільних осіб.

"Наразі зафіксовано щонайменше 20 таких випадків. На місці злочинів виявлено кийки, наручники, металеві кліщі та одяг постраждалих зі слідами крові", - повідомляється на сайті ДБР у середу.

Слідчі, розпочавши роботу у місті 20 квітня, вже оглянули 154 вулиці міста, пошкоджені від артилерійських обстрілів – це майже 1,2 тис. га міської забудови або 45% загальної площі Тростянця. Зафіксовано ушкодження 122 житлових будинків, а також лікарень. Виявлено розтяжки із гранат, залишки ворожих боєприпасів.

Триває ексгумація тіл загиблих місцевих жителів, призначають судово-медичні експертизи.

Під час слідчо-оперативних заходів вдалося повернути після відповідних експертиз місцевим жителям шість автомобілів, викрадених загарбниками у період окупації.

Як повідомлялося, Тростянець було звільнено від російської окупації 26 березня. Окупанти замінували у місті лікарню та місцевий цвинтар. Пізніше стало відомо, що військовослужбовці збройних сил РФ, порушуючи вимоги Женевської конвенції про захист цивільного населення, під час окупації м. Тростянця викрадали і знущалися з мирних жителів. Зокрема, було виявлено зв'язані тіла мирних жителів із вогнепальними пораненнями. Було розпочато розслідування за статтею про порушення законів та звичаїв війни (ч.2 ст.438 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА