07:04 28.04.2022

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про направлення конфіскованих активів у російських осіб на відновлення України

2 хв читати
Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про направлення конфіскованих активів у російських осіб на відновлення України

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт HR6930 про направлення активів, на які було накладено американські санкції на відновлення та гуманітарну допомогу Україні, повідомляє пресслужба Конгресу.

"Зокрема, протягом двох років, від набрання чинності цим законопроєктом, президент (Джо Байден – ІФ) може накласти арешт на такі активи, якщо (1) Росія продовжує брати участь у конфлікті територіальних захоплень в Україні; (2) президент наклав санкції на власника активів з причин, пов'язаних із корупцією, порушеннями прав людини, зловмисним впливом чи конфліктами в Україні, та (3) вартість активів перевищує 5 мільйонів доларів", - йдеться на сайті.

Пояснюється, що "арештовані активи можуть бути ліквідовані, а отримані кошти можуть бути використані лише для певних цілей, включно з (1) постконфліктним відновленням України, (2) гуманітарною допомогою та підтримкою біженців для українського народу, (3) зброєю для українських збройних сил (…)".

Для набуття чинності закон має затвердити Сенат та підписати президент США.

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт, який передбачає конфіскацію російських підсанкційних активів.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, необхідність такого важливого кроку він обговорював особисто зі спікером Палати представників Ненсі Пелосі під час нещодавнього візиту до США.

"Дякую за це справедливе рішення. За зруйноване майно має сплачувати агресор! Тези документа дозволяють спрямувати ці кошти на відновлення України, надання гуманітарної допомоги українцям та іншу допомогу державі, включно з військовою", – наголосив глава українського уряду.

Він додав, що аналогічний законопроєкт зараз готує і Канада, про що також під час візиту до США він говорив із віцепрем'єром Канади Христею Фріланд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА