22:02 04.05.2022

Зеленський попросив Гутерреша сприяти вивезенню поранених із "Азовсталі"

1 хв читати
Зеленський попросив Гутерреша сприяти вивезенню поранених із "Азовсталі"

Президент України Володимир Зеленський подякував генеральному секретарю Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешу за його зусилля з евакуації українських громадян з території заводу "Азовсталь" у м. Маріуполь Донецької області та звернувся до нього з проханням сприяти у вивезенні з "Азовсталі" поранених, повідомляється на сайті глави Української держави

"Під загрозою – життя людей, які там залишаються. Для нас важливий кожен і кожна. Просимо вашого сприяння в їхньому порятунку", – сказав Зеленський у ході телефонної розмови з Гутеррешем у середу.

Президент поінформував генсека ООН про успішне проведення першого етапу евакуації, під час якого з "Азовсталі" вдалося вивезти 121 особу, і висловив надію на успішне продовження евакуаційної операції.

Глава держави подякував ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста, які продемонстрували можливість досягнення прогресу у найскладніших гуманітарних кризах. "Про роль ООН та МКЧХ у цьому дізнався весь світ. Це продемонструвало, що міжнародні організації можуть виявитися дієвими", – зазначив Зеленський.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА