07:03 05.05.2022

Мішель: Заморожені санкціями активи росіян потрібно конфіскувати для відновлення України

1 хв читати
Мішель: Заморожені санкціями активи росіян потрібно конфіскувати для відновлення України

Президент Європейської ради Шарль Мішель виступає за конфіскацію активів росіян, які перебувають під санкціями, з метою подальшого використання для відновлення збитків, заподіяних Росією у війні, яку вона веде проти України, таку позицію президент озвучив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Особисто я абсолютно переконаний, що вкрай важливо не тільки заморозити активи, але й уможливити їхню конфіскацію, зробити їх доступними для відновлення країни. Це моє особисте переконання", - заявив Мішель.

Водночас він констатував, пославшись на професійний досвід роботи юристом, що "юридичний рівень цього питання не такий простий". "У ЄС існує 27 правових систем, і в багатьох державах-членах ЄС для цього буде потрібно ухвалення рішення судом. Це важкий і тривалий процес", - зазначив президент Європейської ради.

У зв'язку з цим Мішель повідомив, що вже доручив юридичній службі Ради підготувати "деякі можливі ідеї, щоб знайти юридичне рішення відповідно до принципів верховенства права, яке б полегшило і уможливило конфіскацію активів людей, які перебувають під санкціями ЄС або іншими країнами світу".

"На мій погляд, це - питання справедливості, не лише заморозити активи, а й їх конфіскувати, щоб зробити ці гроші доступними для української влади... особливо для відновлення країни. Це - питання справедливості", - переконаний він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА