17:45 17.05.2022

NASA планує відправити до Місяця непілотований корабель Orion у серпні

2 хв читати
NASA планує відправити до Місяця непілотований корабель Orion у серпні

Перший непілотований політ космічного корабля Orion до Місяця в рамках програми Artemis ("Артеміда") відбудеться у серпні цього року, повідомив глава NASA Білл Нельсон під час слухань комісії палати представників із бюджетних асигнувань.

"Наразі я сказав би, що в серпні. В рамках місії тривалістю близько тридцяти днів буде перевірено всі системи для здійснення непілотованих польотів", - відповів Нельсон на запитання члена комісії про запуск місії "Артеміда-1".

Перед запуском ракета-носій має успішно пройти стендове випробування. Під час випробування фахівці здійснять імітацію процедур, необхідних для успішного запуску, а також перевірять роботу систем, інтерфейсів і програмного забезпечення.

18 березня NASA повідомило, що 98-метрову ракету SLS із космічним кораблем Orion було вивезено на транспортері з цеху вертикального складання на стартовий майданчик 39B космічного центру імені Кеннеді. Проте через низку технічних проблем тест неодноразово переносився.

У рамках місії Artemis 1 непілотований космічний корабель Orion попрямує до Місяця, на орбіті якого він пробуде кілька тижнів. Потім корабель повернеться до Землі, і його спускна капсула приводниться в Атлантиці.

Тестовий політ має продемонструвати готовність ракети SLS і корабля Orion до виконання пілотованої місії. Під час місії Artemis 2 до Місяця вирушить екіпаж у складі чотирьох астронавтів, зазначили у NASA. Пілотований корабель, політ якого наразі планується у 2024 році, повинен буде здійснити обліт природного супутника Землі. Після виконання тривалого космічного польоту спускний корабель Orion з астронавтами приводниться в Атлантиці. В рамках місії Artemis 3 уже має відбутися висадка американських астронавтів на поверхню Місяця.

Програму Artemis було оприлюднено у вересні 2020 року. Її головна мета – повернення, через 53 роки, американських астронавтів на місячну поверхню у 2025 році, будівництво навколомісячної станції та підготовка умов для можливої колонізації Місяця у майбутньому.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА