11:58 25.05.2022

Прикордонні КПП обладнають майданчиками для відстою автотранспорту – "Укравтодор"

2 хв читати
Прикордонні КПП обладнають майданчиками для відстою автотранспорту – "Укравтодор"

Для збільшення пропускної спроможності контрольних пунктів і вирішення проблеми скупчення вантажного транспорту найближчим часом прикордонні КПП буде обладнано майданчиками для відстою автотранспорту, повідомив перший заступник голови "Укравтодору" Андрій Івко на своїй фейсбук-сторінці за підсумками інспектування прикордонних доріг спільно з командою Мінінфраструктури.

За словами Івка, першочерговим завданням "Укравтодор" бачить створення більш комфортних умов для водіїв і збереження доріг на прикордонних пунктах, адже наразі спостерігається суттєве збільшення вантажного транспорту на кордонах.

"Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну змінилися пріоритети розвитку прикордонної інфраструктури. Плануємо вдосконалити під'їзні шляхи до контрольно-пропускних пунктів шляхом влаштування майданчиків для відстою автотранспорту. Насамперед ідеться про ті маршрути, котрі ведуть до пунктів пропуску з сусідніми країнами у прикордонних регіонах", – зазначив він.

Івко додав, що у вирішенні всіх необхідних інфраструктурних і процедурних питань допоможуть міжнародні партнери та сусідні країни, на кордоні з якими оновлюватимуться КПП.

Паралельно з планами оновлення прикордонних об'єктів "Укравтодор" продовжує масштабну роботу щодо відновлення постраждалої інфраструктури на звільнених територіях. Зокрема, близько чотирьох десятків тимчасових переправ знову з'єднали раніше зруйновані транспортні шляхи.

"Насамперед відновлюємо проїзд через зруйновані мости – зараз функціонують 36 переправ у деокупованих областях. На розмінованих територіях уздовж автомобільних доріг наводимо лад після російського військового вторгнення", – розповів Івко.

Загалом від початку повномасштабної війни в Україні зруйновано близько 13% доріг – це майже 24 тис. км доріг і понад 300 штучних споруд.

Як раніше зазначав міністр інфраструктури Олександр Кубраков, Україна створить нові залізничні термінали на кордонах із сусідніми країнами-членами ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА