16:02 26.05.2022

Повагу до базових цінностей на Європейському континенті має бути відновлено

2 хв читати
Повагу до базових цінностей на Європейському континенті має бути відновлено

Президент України Володимир Зеленський закликав відновити повну повагу до базових цінностей на Європейському континенті.

"Ми маємо відновити повну повагу до базових цінностей на нашому континенті. Ми маємо чітко і на всіх рівнях боротися за принцип "Кожен народ має значення, інтереси жодного з народів не можна ігнорувати", - сказав він у четвер у відеозверненні до парламенту Латвії.

За словами Зеленського, "коли кажуть, що нам не треба давати зброю, необхідну для перемоги, мають на увазі, що наш народ має менше значення, ніж інші народи, яким таку зброю вже надали і які можуть нею розпоряджатися".

Зеленський нагадав, що "сьогодні ми знову чуємо, що нібито треба віддати Росії те, що вона хоче, нібито погодитися з тим, що якісь народи можуть бути позбавлені частини зовнішньополітичних прав, бо якась історична сила цього хоче".

"Серйозно точаться розмови, що можна провести розмежувальні лінії по тілу суверенної держави. Нібито необхідні поступки для того, щоб утихомирити агресора. І це про Україну, яка четвертий місяць обороняється від армії, що за потужністю є другою у світі", - сказав він.

Зеленський подякував Латвії за рішучість, з якою вона стала на боротьбу за справедливість. "Ще о 18:00 23 лютого в Україну прибули "Стінгери" з Латвії, зброя, яку ми отримали від вас. Ви допомагаєте нам максимально і в оборонній сфері, і підтримкою санкціями. Надзвичайно теплим є ставлення до наших громадян, які знайшли тимчасовий притулок у Латвії", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА