19:12 27.05.2022

"Метінвест" заявив про піратство з боку РФ у Маріуполі і має намір добиватися притягнення винних до відповідальності

2 хв читати
"Метінвест" заявив про піратство з боку РФ у Маріуполі і має намір добиватися притягнення винних до відповідальності

Гірничо-металургійний холдинг "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського заявив про піратські дії з боку Російської Федерації у вигляді крадіжки металопродукції в порту Маріуполя, призначеної для іноземних споживачів.

Згідно з пресрелізом компанії у п'ятницю, бойові дії військ країни-агресора Росії, яка вторглася в Україну 24 лютого, значною мірою відбувалися в Маріуполі, який наразі під російською окупацією.

"На день початку війни в порту Маріуполя була металургійна продукція, що виробляється на підприємствах групи "Метінвест" - металургійних комбінатах "Азовсталь" та ММК ім. Ілліча. Зазначена металургійна продукція має бути експортована покупцям із різних країн, включаючи Іспанію, Італію, Бельгію, Грецію, Португалію й Туреччину", - констатується у заяві.

На момент початку військового вторгнення в акваторії маріупольського порту було зафіксовано декілька комерційних суден: Smarta (Ліберія), Azov Concord (Мальта), Azburg (Домініка), Tzarevna (Мальта), Blue Star I (Панама) та Lady Augusta (Ямайка), на які вже було завантажено 28 тис. тонн металопродукції.

При цьому наголошується, що існує високий ризик, що зазначені судна окупанти використовують для розкрадання та незаконного вивезення металургійної продукції, що належить групі "Метінвест".

"Незаконні дії із захоплення та відновлення роботи маріупольського порту явно свідчать про те, що зазначену металопродукцію окупанти можуть вивозити орієнтовно в порти у Ростові, Таганрозі, Новоросійську, Туапсе та окупованого Севастополя з метою подальшого незаконного продажу вкраденої продукції до країн Африки та Азії, які не підтримують санкційну політику щодо РФ".

Наголошується також, що за міжнародним правом та законодавством України дії представників країни-агресора щодо збройного захоплення торгових суден та продукції групи "Метінвест" мають усі ознаки піратства та порушення законів і звичаїв війни у вигляді мародерства, які є важкими міжнародними злочинами.

Група "Метінвест" докладе всіх можливих законних зусиль для притягнення всіх винних та їхніх спільників до суворої юридичної відповідальності, резюмується у заяві.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюга від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що розташовані в Україні, Європі та США, має мережу продажу з охопленням усіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,24%) і "Смарт-Холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА