14:34 29.05.2022

Франція запропонувала в шостому пакеті санкцій заборону на російську нафту, яка доставляється водними шляхами, що, найімовірніше, буде схвалено - джерело

1 хв читати
Франція запропонувала в шостому пакеті санкцій заборону на російську нафту, яка доставляється водними шляхами, що, найімовірніше, буде схвалено - джерело

Головуюча в Європейській Раді Франція запропонувала в шостому пакеті санкцій для Росії, який, як очікується, буде схвалений послами країн-членів ЄС, заборону на російську нафту, що доставляється морським шляхом, що становитиме 2/3 від усього імпорту.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили поінформовані джерела. "Президентство (Франція) представило новий пакет документів. Не виключено, що Coreper схвалить заборону на російську нафту, що доставляється кораблями, а це - 2/3 імпорту", - сказав він.

Очікується, що ця пропозиція буде предметом обговорення на неформальному засіданні Комітету постійних представників (COREPER), яке відбудеться о 14.00 в Брюсселі, з подальшим схваленням на формальному засіданні, яке розпочнеться о 16.00.

У разі, якщо ця пропозиція буде затверджена, лідери ЄС вже в понеділок на спеціальному саміті ЄС зможуть затвердити шостий пакет санкцій щодо Росії за війну, яку вона веде проти України.

Як відомо, проти заборони на нафту виступає Угорщина, яка аргументує свою позицію тим, що у країни немає доступу до портів, через які вона б змогла отримувати альтернативні російським поставки нафти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА