15:12 30.05.2022

Відвідувач Лувру в Парижі розмазав торт об картину "Мона Ліза"

1 хв читати
Відвідувач Лувру в Парижі розмазав торт об картину "Мона Ліза"

Чоловік, переодягнений у стареньку жінку на інвалідному візку, вчинив спробу розбити захисне скло картини Леонардо да Вінчі "Джоконда" в паризькому "Луврі", не досягнувши успіху, кинув у картину кусень торта, повідомляє газета Le Parisien.

"Переодягнений у стареньку жінку чоловік кинув кусень торта в захисне скло на картині "Мона Ліза", виставленій у паризькому Луврі. Відео інциденту поширилися в соцмережах. Пробратися до картини, в якої зазвичай стоять натовпи туристів, допоміг інвалідний візок: для таких відвідувачів є окремий прохід, розташований ближче, ніж для звичайних відвідувачів", - пише видання.

За словами очевидців, зловмисник різко підвівся з крісла і спочатку спробував розбити захисне скло "Мони Лізи". Коли йому цього не вдалося, він жбурнув у скло кусень торта й розкидав навколо себе пелюстки троянд.

Як повідомляє газета, чоловіка затримали, він виявився екоактивістом, який хотів привернути увагу громадськості до екологічної кризи.

Картина "Джоконда" Леонардо да Вінчі пережила не один напад вандалів. У неї кидали каміння, намагалися облити кислотою. Влітку 2009 року туристка з Росії жбурнула чашку в захисне скло.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА