17:21 01.07.2022

В українських школах здійснюється аудит укриттів і відпрацьовується логістика дій під час сигналу повітряної тривоги – глава МВС

2 хв читати
В українських школах здійснюється аудит укриттів і відпрацьовується логістика дій під час сигналу повітряної тривоги – глава МВС

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський вважає, що наступного навчального року українським школярам буде безпечніше перебувати в навчальних закладах, протокол дій персоналу шкіл у разі сигналу повітряної тривоги опрацьовується.

"У фактичній більшості шкіл є укриття, якими можна скористатися. Наразі спеціальним місцевим комісіям надаються рекомендації, котрі розробляє ДСНС", - сказав міністр в інтерв'ю в ефірі українського телемарафону в п'ятницю.

За його словами, у навчальних закладах України здійснюється аудит приміщень. "Вимога така: щоб за кілька метрів, максимум - за кілька хвилин ходьби від школи були захисні споруди, де можна перебувати під час тривоги", - наголосив він.

За словами міністра, позиція більшості батьків така: якщо діти під час тривоги будуть у безпечному місці в школі, то це краще, ніж вони перебуватимуть удома чи в іншому місці.

"Ми вже маємо розуміння, що більшість навчальних закладів мають такі захисні споруди. Сьогодні опрацьовується логістика, щоб визначити, який клас конкретно виходить, протягом якої кількості хвилин він має бути в укритті, хто конкретно персонально відповідальний за те, щоб людина пройшла в укриття", - пояснив глава МВС.

Монастирський підсумував: "Головний принцип – це безпека. Ми зараз працюємо не лише над питаннями укриттів, а й загалом над підвищенням рівня безпеки у школах і відпрацьовуємо спільно з міністерством освіти кроки, щоб цього року рівень безпеки для наших учнів підвищився".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА