13:46 06.07.2022

Окупанти у Криму перейшли до створення мобілізаційних кампаній із підготовки військових резервів до продовження війни в Україні

1 хв читати
Окупанти у Криму перейшли до створення мобілізаційних кампаній із підготовки військових резервів до продовження війни в Україні

Представники окупаційних адміністрацій на території тимчасово окупованого Криму та м. Севастополя перейшли до нової фази мобілізації, а саме до створення мобілізаційних кампаній щодо підготовки військових резервів до продовження війни в Україні, повідомила постійна представниця президента України в АР Крим.

За її словами, окупаційні адміністрації вже чотири місяці здійснюють на півострові приховану мобілізацію.

"У квітні розпочалася призовна кампанія, а зараз - відповідно до незаконного указу від 30 червня глави окупаційної адміністрації Криму Аксьонова перейшли до нової фази мобілізації - це створення мобілізаційних кампаній, зокрема на регіональному рівні. Їхнім завданням є проведення підготовки до мобілізації військових резервів, які надалі РФ планує використати у війні проти України", - повідомила Ташева на брифінгу в Офісі президента в середу.

Вона нагадала, що призов і мобілізація українських громадян на території тимчасово окупованого Криму до складу збройних сил держави-окупанта Росії є грубим порушенням норм міжнародного права, зокрема положень норм 4-ї Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

"Ми документуємо всі порушення прав людини та систематично передаємо ці дані до органів державної влади та правоохоронних органів", - сказала Ташева.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА