12:20 13.07.2022

ДБР відкрило справу у зв'язку з фейком про нібито знищення бюро матеріалів резонансних справ

2 хв читати
ДБР відкрило справу у зв'язку з фейком про нібито знищення бюро матеріалів резонансних справ

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про відкриття кримінального провадження за фактом втручання в роботу правоохоронного органу після появи в інформаційному просторі повідомлень про нібито знищення бюро матеріалів суспільно резонансних кримінальних проваджень.

"Під час російської військової агресії проти України деякі діячі займаються розхитуванням ситуації в країні та поширюють недостовірну інформацію... Оскільки такі дії можуть містити ознаки кримінального правопорушення, слідчі ДБР, за матеріалами Управління внутрішнього контролю, відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 343 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця)", - повідомляється на сайті бюро в середу.

При цьому в ДБР наголосили, що всі кримінальні провадження, зокрема й резонансні (щодо підписання "Харківських угод", розгону Майдану, "вугільної справи" тощо), розслідуються і будуть передані до суду в установлені терміни. Знищення зазнали деякі носії іншої інформації, що перебували під грифом "таємно".

"На початку гарячої фази війни Росії проти України Державне бюро розслідувань, як і інші правоохоронні органи, знищило лише ті окремі матеріальні носії секретної інформації, щодо яких були відповідні законодавчі вимоги, регламентовані "Порядком організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях"… Ці правомірні дії ДБР жодним чином не впливають на якість і повноту розслідування будь-яких кримінальних проваджень", - наголосили у відомстві.

У ДБР заявили, що звинувачення на їхню адресу в нібито безпідставному знищенні важливих матеріалів, що ускладнюють подальше розслідування резонансних справ, не відповідає дійсності. "Мета таких повідомлень - дискредитувати Бюро в умовах воєнного часу та розбалансувати усю правоохоронну систему, а також вивести з-під відповідальності окремих чиновників та високопосадовців, що вчинили незаконні дії чи бездіяльність", - резюмували в бюро.

Як повідомлялося, в ДБР заявили про недостовірність інформації, що з'явилася в деяких ЗМІ, про знищення відомством матеріалів резонансних кримінальних проваджень іще 8 липня, назвавши її "відверто маніпулятивною". В ДБР також зазначили, що деякі провадження, про знищення яких з'явилася інформація, за останні три місяці передано до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА