18:57 13.07.2022

Мати експрезидента Молдови Додона стала підозрюваною у справі про корупцію

2 хв читати
Мати експрезидента Молдови Додона стала підозрюваною у справі про корупцію

Матері експрезидента Молдови Ігоря Додона висунули обвинувачення у співучасті у справі про його незаконне збагачення.

Згідно з повідомленням пресслужби Генпрокуратури Молдови, у середу Галину Додон викликали до прокуратури. Їй висунули обвинувачення у співучасті, а також повідомили, що вона має статус "підозрюваної" у справі про незаконне збагачення.

За даними пресслужби, під час обшуку 24 травня слідчі виявили у будинку матері Додона великі суми грошей - 689,6 тис. леїв (близько 35 тис. доларів), 17 тис. євро та $1 тис., "походження яких ще належить встановити". При цьому частина грошей перебувала в конверті з партійною символікою Партії соціалістів.

"Ми вважаємо за необхідне інформувати громадян про перебіг слідства, щоб виключити можливі маніпуляції. У демократичній, прогресивній державі закон один для всіх, незалежно від статусу чи родичів. Розслідування ніяк не порушує права та свободи громадян", - наголошується в повідомленні.

Опозиційна Партія соціалістів Молдови висловила обурення через допит матері експрезидента, назвавши його "низьким і нелюдським кроком".

Додона було затримано 24 травня після обшуків у його будинку, офісах, батьківському будинку та інших приміщеннях. Суд Кишинева відправив його під домашній арешт. Додона обвинуватили за чотирма статтями Кримінального кодексу: "Пасивна корупція", "Отримання фінансування політичною партією від злочинної організації", "Незаконне збагачення" та "Державна зрада".

Додон і його партія вважають кримінальну справу стосовно нього "політичною розправою" з боку президента Майї Санду і "тиском на опозицію". Перебуваючи під домашнім арештом, Додон, який практично пішов із політики в останні півроку, за допомогою соціальних мереж почав активно критикувати нинішню владу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА