16:38 23.07.2022

Влучання в сховище зерна в Одеському морпорту не було, незначну пожежу загашено

2 хв читати
Влучання в сховище зерна в Одеському морпорту не було, незначну пожежу загашено

Унаслідок ракетного удару по Одеському морському торговельному порту виникла пожежа, влучання в сховище зерна не було, повідомила керівник пресцентру сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Очевидно, що метою ворога було влучити саме в Одеський морський торговельний порт, оскільки випущені чотири ракети типу "Калібр" з акваторії Чорного моря були направлені саме в цьому напрямку. І дві з них було збито силами протиповітряної оборони, дві влучили в об'єкти інфраструктури самого порту. Поранених наразі немає", - сказала Гуменюк журналістам на брифінгу в суботу.

Також, за її інформацією, під час влучання ракет виникла незначна пожежа, яку невдовзі загасили рятувальники. Ударною хвилею пошкодило будинки навколо порту, є вибиті вікна.

Пізніше в ефірі національного телемарафону Гуменюк уточнила, що пожежа виникла на насосній станції, "її було швидко локалізовано, а потім і ліквідовано".

Як повідомлялося, вранці російські окупанти атакували Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр". У МЗС України заявили, що РФ ракетним ударом по порту Одеси поставила під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН і Туреччини в підписаному в Стамбулі документі.

22 липня під егідою ООН у Стамбулі Україна, Туреччина та Росія підписали угоду про відновлення безпечного експорту українських зернових Чорним морем. У пресслужбі Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша заявили, що він беззастережно засуджує ракетний удар по торговельному порту в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА