15:56 26.07.2022

МЗС Ізраїлю закликає громадян утриматися від відвідування Умані на Рош Гашана

2 хв читати
МЗС Ізраїлю закликає громадян утриматися від відвідування Умані на Рош Гашана

Через воєнні дії в Україні Міністерство закордонних справ Ізраїлю закликає ізраїльських громадян утриматися від відвідування України, зокрема міста Умані та його околиці.

"Рекомендуємо ізраїльським громадянам, які перебувають в Україні, негайно залишити територію країни. В Україні зберігається небезпека ракетних ударів і повітряних атак по населених пунктах і цивільних об'єктах, зокрема – в центрі та на заході країни. Йдеться про реальну загрозу життю", - йдеться в повідомленні МЗС Ізраїлю напередодні святкування Рош Гашана в Умані.

Міністерство нагадало, що уряд України оголосив надзвичайну ситуацію в країні 24 лютого 2022 року, свобода пересування громадян обмежена, ведеться посилене патрулювання території, запроваджено комендантську годину.

Наголошується також, що співробітники посольства Ізраїлю не перебувають в Україні на постійній основі й у них не буде можливості надати консульську допомогу у разі потреби.

На початку липня посольство України в Ізраїлі повідомило, що через повномасштабне російське вторгнення та неможливість гарантувати безпеку паломники не зможуть прибути в Україну для святкування Рош Гашана.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук звернувся до ЗМІ в Ізраїлі щодо поїздки в Україну під час майбутніх єврейських свят. "Через побоювання за життя і благополуччя тих, хто приїжджає в Україну, і в світлі кричущої російської війни в нашій країні, попри всі зусилля, ми не можемо гарантувати безпеку паломників і нині не дозволяємо туристам і відвідувачам в'їжджати в Україну", - сказав посол.

Щоосені до м. Умані Черкаської області, де розташовується могила лідера брацлавських хасидів цадика Нахмана, для святкування Рош Гашана прибувають паломники-хасиди з усього світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА