12:08 27.07.2022

СБУ затримала російського агента, який коригував артобстріли прикордонних районів Сумщини

1 хв читати
СБУ затримала російського агента, який коригував артобстріли прикордонних районів Сумщини

Контррозвідка Служби безпеки викрила та знешкодила зловмисника, який здійснював розвідувально-підривну діяльність у Сумській області, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

"Зловмисник збирав розвіддані щодо місць дислокації Сил оборони України поблизу державного кордону. Особливо його кураторів з РФ цікавила інформація щодо переміщення підрозділів з військовою технікою ЗСУ", - поінформував речник СБУ у відеоповідомленні, розміщеному в середу в телеграм-каналі СБУ.

За його словами, під час розвідки українських позицій ворожий агент здійснював їх фото- та відеофіксацію, а потім переправляв співробітнику ФСБ РФ у вигляді електронних файлів із прив'язкою до місцевості.

Дехтяренко уточнив, що російський агент передавав інформацію закритими каналами електронного зв'язку, окупанти планували використовувати ці дані для масованих артилерійських обстрілів регіону.

"Встановлено, що зрадником є місцевий житель, завербований представником російських спецслужб після повномасштабного вторгнення РФ. Співробітники СБУ вже ідентифікували особу окупанта, з яким співпрацював цей агент", - зазначив речник української спецслужби.

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення затриманому про підозру у державній зраді та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА