12:47 29.07.2022

Понад 6,6 млн людей в Україні є внутрішньо переміщеними особами - МОМ

2 хв читати
Понад 6,6 млн людей в Україні є внутрішньо переміщеними особами - МОМ

Наразі в Україні понад 6,6 млн осіб є внутрішньо переміщеними особами, повідомила представниця Міжнародної організації з міграції (МОМ) Варвара Жлуктенко.

"Згідно з даними останнього загальнонаціонального репрезентативного опитування, яке МОМ провела з 12 до 23 липня, наразі в Україні - понад 6,6 млн осіб є внутрішньо переміщеними. Ця цифра становить 15% від загального населення України, і вона дещо зросла порівняно з кінцем червня, коли наша організація нарахувала близько 6,3 млн внутрішньо переміщених осіб", - сказала Жлуктенко на брифінгу в Медіацентрі Україна у Києві в п'ятницю.

За її словами, люди продовжують виїжджати зі сходу, півдня та півночі України.

"Водночас 5,5 млн раніше переміщених осіб повернулися додому. Абсолютна більшість із них були переміщені на території України, і 16% з них повернулися з-за кордону. Основними регіонами, куди повертаються люди, є Київ та Київська область, а також Харківщина, Одещина та Чернігівщина", - розповіла Жлуктенко.

За даними МОМ, 60% осіб, які мали роботу до початку цього вимушеного переміщення, наразі її втратили. 9% внутрішньо переміщених осіб не мали жодного доходу з початку повномасштабної війни, а 35% повідомили, що місячний дохід їхньої сім'ї (дохід домогосподарства) не перевищує всі ці місяці 5 тис. грн, що навіть менше на 1,5 тис. грн за мінімальну зарплату в Україні.

"44% від усього опитаного нами населення, представники всіх груп, сказали, що їм буде потрібна допомога з утепленням житла та ремонтом чи заміною вікон, серед них 25% сказали, що потребують значного, суттєвого ремонту. А 26% внутрішньо переміщених осіб бояться, що їм доведеться залишити своє нинішнє помешкання, оскільки воно не пристосоване, не має достатнього опалення та теплоізоляції, щоб прожити в ньому всю зиму", - зазначила Жлуктенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА