13:19 06.08.2022

Чистий приплив в Україну через західний кордон за тиждень зріс до 21 тис. — Держприкордонслужба

2 хв читати
Чистий приплив в Україну через західний кордон за тиждень зріс до 21 тис. — Держприкордонслужба

Потік на в'їзд в Україну через західний її кордон за тиждень з 30 липня до 5 серпня становив близько 304 тис., тоді як на виїзд – близько 283 тис., порівняно з минулим тижнем обидва показники збільшилися на 8%, повідомляє Держприкордонслужба в Facebook.

Згідно з її даними, в результаті чистий приплив в країну збільшився приблизно до 21 тис. із близько 19 тис. тиждень тому.

Кількість легкових авто, що проходять через кордон, зросла на 9% – до приблизно 130 тис. за тиждень, тоді як оформлених транспортних засобів із гуманітарними вантажами – на 4%, до 447.

Такі дані підтверджує і прикордонна служба Польщі. За її даними, з 30 липня до 5 серпня з України в Польщу в'їхало 167 тис. (тижнем раніше – 162 тис.), тоді як із Польщі в Україну – 191 тис. (173 тис.).

Загалом із початку війни до Польщі з України прибуло 5,297 млн, тоді як у зворотному напрямку – 3,409 млн.

Згідно з даними Держприкордонслужби, потік на в'їзд в Україну більший за потік на виїзд в суботу – вівторок, тоді як у зворотному напрямку – у середу-четвер.

Як повідомлялося, з 10 травня потік на в'їзд в Україну через західний її кордон майже місяць стійко перевищував потік на виїзд. Чистий приплив за цей час становив 188 тис. У наступні тижні такої однозначної тенденції вже не було, і чистий приплив за наступні два місяці знизився до 81 тис.

Згідно з даними УВКБ ООН на 2 серпня, загалом з України з початку війни виїхало (без урахування потоку на в'їзд) 10,35 млн людей, з них до Польщі 5,106 млн, Росії – 1,968 млн, Угорщини – 1,089 млн, Румунії – 964,9 тис., Словаччини – 648,5 тис., Молдови – 557,2 тис., Білорусі – 16,7 тис.

Водночас в Україну, за даними ООН, з 28 лютого до 2 серпня липня в'їхало (без урахування даних Угорщини, РФ і Білорусі) 4,272 млн осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА