09:35 09.08.2022

Родичі захисників "Азовсталі" звернулися до Зеленського із проханням завадити провести фейковий трибунал бійців полку "Азов"

1 хв читати
Родичі захисників "Азовсталі" звернулися до Зеленського із проханням завадити провести фейковий трибунал бійців полку "Азов"

Асоціація родин захисників "Азовсталі" закликала президента України Володимира Зеленського, Міжнародний комітет Червоного Хреста та ООН завадити проведенню фейкового трибуналу бійців полку "Азов", повідомила пресслужба Асоціації родин захисників "Азовсталі".

"Асоціація родин захисників "Азовсталі" звертається до президента України Володимира Зеленського, до всіх міжнародних організацій, зокрема гарантів безпеки захисників "Азовсталі" – Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, з проханням втрутитися у цей театр абсурду, засудити та завадити проведенню фейкових трибуналів, які загрожують бійцям полку "Азов", - йдеться в повідомленні асоціації в телеграм-каналі.

Родичі захисників "Азовсталі" нагадали, що військовослужбовці України не можуть бути засуджені іншими державами, тим паче ніким не визнаними псевдореспубліками. Такий "трибунал" не матиме жодної сили в правовому полі України.

Згідно з Женевською конвенцією 1949 року, будь-які посягання на людську гідність військовополонених заборонені. Отже, всі ці показові шоу із судами та трибуналами суперечать загальновизнаним міжнародним законам про поводження з військовополоненими.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА