10:41 10.08.2022

Інспекційна група проведе 10 серпня огляд двох суден, що прямують у Чорне море, - ООН

2 хв читати
Інспекційна група проведе 10 серпня огляд двох суден, що прямують у Чорне море, - ООН

Спільний координаційний центр (СКЦ) дав дозвіл на проходження через морський гуманітарний коридор двох суден, що прямують до українських портів, їх буде оглянуто в середу, повідомляє ООН.

"Спільний координаційний центр (СКЦ) санкціонував сьогодні рух двох суден, які чекають на огляд, через морський гуманітарний коридор (...) Судна Petrel S і Brave Commander пройдуть інспекцію в Мармуровому морі й у разі отримання дозволу вирушать до Чорноморська та Південного відповідно", - йдеться у повідомленні.

У вівторок спільні інспекційні групи оглянули судна Riva Wind, Glory та Star Helena, які залишили в чорноморські порти, всі вони були допущені до відплиття, зазначили у штаб-квартирі.

Крім того, в середу, 10 серпня, у Мармуровому морі спільні інспекційні групи оглянуть судна Mustafa Naciti, Sacura та Arizona.

Як повідомлялося, 22 липня у Стамбулі за участю ООН, Росії, Туреччини та України відбулося підписання двох документів про створення коридору для вивезення зерна із трьох портів на українській території – Чорноморська, Одеси та Південного. Перше судно з 26 тис. тонн кукурудзи вийшло з Одеси 1 серпня.

7 серпня було здійснено вихід суховантажного судна Riva Wind (Маршаллові Острови, вантаж - кукурудза) з порту Одеса, танкера Mustafa Naciti (Туреччина, вантаж - соняшникова олія), суховантажів Star Helena (Маршаллові Острови, вантаж - борошно) та Glory (Маршалові Острови, вантаж - кукурудза) із порту Чорноморськ.

8 серпня суховантажне судно Arizona (Ліберія, вантаж - кукурудза) залишило порт Чорноморськ, суховантажне судно Sacura (Ліберія, вантаж - соя) - порт Південний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА