11:46 15.08.2022

СБУ затримала медика, який збирав дані для російських спецслужб

2 хв читати
СБУ затримала медика, який збирав дані для російських спецслужб

Служба безпеки України затримала агента спецслужб РФ, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, функціонування резервних аеродромів та військових полігонів на півдні Одещини.

"За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, співробітник одного з державних медичних закладів. Він не приховував своїх проросійських поглядів, відверто висловлюючись у закритих телеграм-каналах, які курирують російські спецслужби. Пропозицію щодо співпраці з окупантами чоловік отримав після його ініціативного контакту через месенджер власного телефона з представниками спецслужб країни-агресора", - повідомляє пресслужба СБУ.

У своїх "доповідях" він надавав точні координати об'єктів оборони на карті, докладно описував стан об'єкта, матеріал, з якого його збудовано, призначення та використання військовими, прилеглу територію, інформував про чисельність особового складу та військової техніки на об'єктах та про їх переміщення, а також вказував кількість облаштованих укріплень.

Зібрані відомості зловмисник передавав закритими каналами зв'язку куратору від російських спецслужб, який координував його підривну діяльність. Спілкування з куратором відбувалося з дотриманням конспірації, тому що сам коригувальник, за його словами, уникав "неприємностей у держустанові".

Наразі слідчі СБУ повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії щодо встановлення обставин, виявлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до правопорушення осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

ЗС України за добу ліквідували 920 окупантів

Війська РФ за добу завдали 310 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА