15:12 29.08.2022

Затримано доцента кафедри столичного вишу, який організував переправлення через кордон чоловіків призовного віку під виглядом польських студентів

1 хв читати

Правоохоронці Києва викрили схему переправлення чоловіків призовного віку через кордон під виглядом польських студентів і затримали доцента кафедри одного зі столичних університетів, який організував цю схему.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України)", - йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури в телеграм-каналі в понеділок.

За інформацією прокуратури, доцент кафедри одного з університетів організував схему переправлення за кордон осіб призовного віку як "польських студентів".

"Підозрюваний обіцяв чоловікам, які живуть у Києві та підлягають мобілізації, допомогу у виготовленні підроблених документів – запрошень на навчання, студентських квитків і довідок про навчання у вищому навчальному закладі Польщі. Вартість такої послуги він оцінював у 1500 євро з людини", - зазначається у повідомленні.

Уточнюється, що правоохоронці зафіксували факти одержання зловмисником коштів від двох осіб.

"Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучено документацію, банківські картки, комп'ютерну техніку та значну суму коштів… З’ясувалося, що чоловік має судимість та наразі перебуває на випробувальному терміні", - інформують у прокуратурі Києва.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА