12:40 05.09.2022

Завербований спецслужбами РФ українець, який здавав координати "Азова", отримав 16 років ув'язнення

2 хв читати
Завербований спецслужбами РФ українець, який здавав координати "Азова", отримав 16 років ув'язнення

Суд засудив до 16 років ув'язнення завербованого спецслужбами РФ українця, який здавав координати батальйону "Азов" і здійснював розвідку для "ДНР", повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури суд визнав жителя Київщини винним у державній зраді та здійсненні незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Його засуджено до 16 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора в понеділок.

За інформацією прокуратури, прокурори в суді довели, що у 2017 році представники ФСБ РФ завербували жителя Київської області.

"До лютого 2022 року він здавав іноземній розвідці місця розташування добровольчого батальйону "Азов" та інформацію про окремих військовослужбовців. Із травня 2022 року, тимчасово проживаючи в Єгипті, чоловік через соціальні мережі вийшов на представників "ДНР" і почав співпрацювати з ними", - наголошується у повідомленні.

У повідомленні зазначається, що, заручившись підтримкою проросійськи налаштованого жителя Чернігівської області, зловмисник провадив незаконну розвідувальну діяльність на користь псевдореспубліки, передавав інформацію про місцезнаходження шкіл і дитячих садків на території Чернігівської області, а також місця дислокації військовослужбовців ЗСУ.

У прокуратурі інформують, що на початку червня 2022 року ця людина приїхала до Чернівецької області, де збирала відомості про дислокацію об'єктів критичної інфраструктури, а також місця розташування військових частин ЗСУ.

"Правоохоронці викрили та затримали чоловіка у Чернівцях. Його спільника затримано за місцем проживання на Чернігівщині та за здійснення незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації засуджено до 10 років ув’язнення", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА