08:04 10.09.2022

Група "Текстиль-Контакт" має намір вирощувати технічні коноплі у Рівненській області

2 хв читати

Група компаній "Текстиль-Контакт" відкриє на Рівненщині перший у країні індустріальний парк з виробництва ненаркотичних технічних конопель, де буде запущено повний цикл дослідження, селекції, вирощування та переробки цієї рослини.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці Рівненської обласної військової адміністрації (ОВА), вироблена з конопель тканина використовуватиметься, зокрема, як матеріал для пошиття військової форми, непомітної для випромінювання тепловізорів. Крім того, технічні коноплі є чудовим антисептиком, з неї виробляють опалювальні пелети та продукти харчування.

"Ще в квітні зустрівся з власниками компанії ТОВ «Текстиль» Олександром Соколовським та керівником проектів Олексієм Большовим. Це найбільша компанія в Україні, яка займається виробництвом тканин та одягу. Тоді обговорювали можливість відкриття їхнього виробництва на Рівненщині. Нині ж ми вийшли на фінішну пряму", - цитує ОДА свого голову Віталія Коваля.

За його даними, створення індустріального парку не обмежиться інвестиціями в сферу та створення робочих місць, але запустить нову галузь у країні.

"Уже підписали меморандум про релокацію лінії виробництва тканин. Отримали технічне завдання по земельній ділянці. Працюємо над пошуком варіантів. Закликаю громади надавати свої пропозиції до Департаменту економіки РОВА", - підсумував Коваль.

"Текстиль-Контакт" - одна з найбільших торговельно-виробничих груп на ринку легкої промисловості України, заснована у 1995 році. Нині представляє холдинг, що поєднує різні напрями активів: оптову та роздрібну торгівлю, імпорт тканин, фурнітури та домашнього текстилю, виробництво тканин, ниток, хімчистку, а також пошиття одягу та спецодягу (зокрема військового обмундирування), медичних виробів.

До російського вторгнення фабрика випускала близько 400 тис. м. тканини на місяць.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА