14:04 04.01.2021

Депутати пропонують узаконити обіг конопель у медичних цілях - законопроект

2 хв читати
Депутати пропонують узаконити обіг конопель у медичних цілях - законопроект

Народні депутати пропонують врегулювати обіг конопель у медичних цілях, науково-технічній діяльності та промисловості. Законопроект №4553, розміщений на сайті Верховної Ради, пропонує імплементувати міжнародний досвід у сфері регулювання обігу конопель для розширення доступу громадян України до лікування, проведення наукових досліджень ефективності конопель.

Авторами законопроекту зазначені 30 народних депутатів із фракцій "Голос", "Слуга народу", "Європейська солідарність", а також позафракційні. Серед авторів нардепи фракції "Голос" Ольга Стефанишина, Кіра Рудик, Ярослав Юрчишин, нардеп фракції "Слуга народу" Віталій Безгін, а також представники фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко та Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Нардепи пропонують внести зміни до низки законів, які створять умови для законного обігу конопель, зокрема, для використання їх у медичній практиці, науково-технічній діяльності та в промисловості.

Документ визначає вимоги до суб'єктів господарювання, які можуть здійснювати операції, пов'язані з обігом конопель, а також визначає і врегульовує розподіл функцій і повноважень контролюючих органів, які забезпечують боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних препаратів і прекурсорів.

Зокрема, пропонується нова норма, згідно з якою обіг лікарських та промислових конопель, продуктів їх переробки та виготовлених із них препаратів допускається лише для використання у промислових цілях, науковій і науково-технічній діяльності, а також у медичній практиці за призначенням лікаря.

Законопроект передбачає, що обіг наркотичних засобів, психотропних речовин, медичних і промислових конопель, продуктів їх переробки та виготовлених із них препаратів дозволяється за умов забезпечення контролю та відстеження такого обігу на всіх його етапах.

Законопроект також передбачає, що для відстеження обігу наркотичних засобів медичних та промислових конопель, продуктів їх переробки кожна партія та одиниця фасованої продукції маркується унікальним кодом і вводиться публічний електронний реєстр обігу (переміщення) наркотичних засобів, психотропних речовин медичних і промислових конопель, продуктів їх переробки.

Згідно із законопроектом, придбати за медичними показаннями медичну коноплю та/або препарати, виготовлені з рослин роду конопель (cannabis), фізична особа може лише за рецептом лікаря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА