14:33 14.09.2022

Екс-голова правління "Укрексімбанку" Мецгер сплатить штраф за перешкоджання діяльності журналістів

2 хв читати
Екс-голова правління "Укрексімбанку" Мецгер сплатить штраф за перешкоджання діяльності журналістів

Голосіївський районний суд Києва визнав винним колишнього голову правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера у перешкоджанні журналістській діяльності та призначив покарання у вигляді штрафу розміром 3 тис. 400 грн (200 неоподатковуваних мінімумом доходів громадян).

"Вироком суду колишнього голову правління банку визнано винним за ч. ч. 1, 3 ст. 171 КК України (перешкоджання журналістській діяльності) та за сукупністю правопорушень йому призначено покарання у вигляді штрафу розміром 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 тис. 400 грн)", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі Київської міської прокуратури в середу.

У прокуратурі столиці додали, що двох інших співробітників банку - керівника департаменту банківської безпеки та начальника управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони банку визнано винними за ч. ч. 1, 2 ст. 171 (перешкоджання журналістській діяльності), ч. 1 ст. 126 КК України (побої), їм призначено покарання у вигляді штрафу розміром 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1 тис. 700 грн.

"За результатами судового розгляду суд дійшов висновку про достатність доказів підтвердження винуватості зазначених осіб у скоєнні інкримінованих правопорушень і призначив їм покарання відповідно до санкцій статей", - зазначили у пресслужбі прокуратури.

Щодо четвертого обвинуваченого – директора інформаційної політики банку, то, як пояснили в міськпрокуратурі, провадження стосовно нього призупинено у зв'язку з проходженням ним військової служби.

У прокуратурі не називають ім'я колишнього голови правління банку, йдеться про Євгена Мецгера.

Як повідомлялося, восени 2021 року під час запису інтерв'ю з Мецгером у його кабінеті в "Укрексімбанку" на журналістів програми "Схеми" було скоєно напад. Надалі Мецгера було відсторонено з посади та звільнено за власним бажанням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА