20:42 19.09.2022

Міжнародна спільнота має посилити санкції у відповідь на насильне вивезення українських дітей на територію РФ - Верещук

1 хв читати
Міжнародна спільнота має посилити санкції у відповідь на насильне вивезення українських дітей на територію РФ - Верещук

Україна вважає неприйнятними будь-які спроби всиновлення в РФ дітей, насильно вивезених з України на територію держави-агресора, заявила віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.
"Ми маємо дані, що Росія готує для деяких із них передачу у певні опікунські родини, як вони це називають, ще якісь форми усиновлення. Це абсолютно неприйнятно. Ми як держава не дозволяли всиновлювати і в якійсь формі забезпечувати проживання наших дітей на території держави-агресора", - сказала Верещук на брифінгу в Харкові в понеділок.
Вона наголосила, що наразі не має достовірних даних, скільки загалом дітей було насильно вивезено з України до РФ, зазначивши, що на 1 вересня було відомо про такі дії стосовно 2161 статусної, тобто позбавленої батьківського піклування дитини.
Верещук розцінила це як злочин, учинений державою-агресором. На її думку, міжнародна спільнота має відреагувати на дії РФ посиленням санкцій.
"Нині наше завдання – знайти цих дітей, їхнє місце розташування і вимагати їх повернення. Ми вимагаємо повернути наших дітей, звертаємося до міжнародної спільноти з вимогою зробити все, щоб Росія заплатила за те, що наші діти незаконно перебувають на території Російської Федерації, тобто посилити санкції", - сказала Верещук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

У Павлоградському районі знищили 5 БПЛА, постраждали двоє людей

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА