07:22 29.09.2022

Міністерство культури готує звернення до "Thomson Foundation" щодо виключення журналістки "Страна.ua" зі списку кандидатів на премію

1 хв читати
Міністерство культури готує звернення до "Thomson Foundation" щодо виключення журналістки "Страна.ua" зі списку кандидатів на премію

Міністерство культури та інформаційної політики України готує звернення для "Thomson Foundation" щодо виключення зі списку кандидатів на премію у конкурсі молодих журналістів кореспондентки видання "Страна. ua", що просувала проросійські наративи, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

"Відповідне звернення Міністерство культури та інформаційної політики України готує Thomson Foundation щодо виключення журналістки зі списку номінантів. Інші українські журналісти, які справедливо потрапили в шорт лист, відмовляються від подальшої участі в конкурсі, якщо журналісти проросійських видань будуть у ньому присутні", - написав Ткаченко у телеграм-каналі ввечері у середу.

Ткаченко переконаний, що "така ситуація образлива для українських медіа, які сьогодні об'єктивно висвітлюють події в Україні, не грають на руку агресору і аж ніяк, на відміну від "Страна.ua", не підтримують військову агресію Росії проти України".

За його словами, "факт того, що вона працює на видання, заблоковане в Україні згідно з Указом Президента України №376/2021… за вищезгадану проросійську діяльність, унеможливлює її присутність у шорт-листі поважної премії".

Thomson Foundation Young Journalist Award - щорічний журналістський конкурс Thomson Foundation (Фонду Томсона), присвячений пошуку та заохочення найбыльш перспективих журналістів із усього світу. Премія існує вісім років для журналістів віком до 30 років із країн із валовим національним доходом (ВНД) на душу населення менше 20 000 доларів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА