15:16 29.10.2022

У Василькові відкрили модульне містечко для проживання 352 осіб

2 хв читати

Модульне містечко для тимчасового проживання 352 людей відкрили у Василькові Київської області в рамках співпраці з урядом Польщі, повідомила пресслужба Мінрегіону.

"Сьогодні завдяки міцній співпраці з польським урядом відкрили 12-те тимчасове модульне містечко. Тут житимуть внутрішньо переміщені особи, а також мешканці багатоквартирного будинку у Василькові, зруйнованого авіаударом. У містечку створено всі зручності, щоб називати це місце хоч і тимчасовим, але будинком", – розповів міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, слова якого наводить пресслужба.

Згідно з повідомленням, модульне містечко у Василькові містить чотири моноблоки по 22 житлові кімнати в кожному. Інфраструктура міста передбачає всі необхідні зручності для життя і відповідає всім технічним вимогам, зокрема для проживання в будь-яку пору року.

"Є кухня, їдальня, санвузли, душові кабінки, адміністративні приміщення. Містечко освітлюється і опалюється. Він повністю укомплектований необхідною побутовою технікою та іншим обладнанням, а кімнати мешканців – меблями", – описали містечко в пресслужбі.

Там додали, що на відкритті містечка, зокрема, був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький.

У Мінрегіоні уточнили, що раніше в рамках співпраці з колегами з Польщі було відкрито і заселено 11 модульних містечок для понад 3500 осіб в деокупованих населених пунктах Київської (Ірпінь, Буча, Бородянка, Макарів) і Чернігівської (Новоселівка) областей, а також у місті Львів.

Міністр висловив подяку польським партнерам за послідовну підтримку України в напрямку забезпечення житлом ВПО, а також українців, які втратили свої будинки в результаті російських бомбардувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА