13:46 11.11.2022

Генпрокурор презентував Стратегію розслідування злочинів сексуального насильства під час війни

2 хв читати
Генпрокурор презентував Стратегію розслідування злочинів сексуального насильства під час війни

Генеральний прокурор Андрій Костін презентував Стратегію розслідування злочинів сексуального насильства під час війни, яка базується на захисті та підтримці потерпілих.

У повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі відомства у п'ятницю зазначається, що генпрокурор презентував стратегію на засіданні урядової комісії з координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків.

"Ми працювали з провідними експертами у сфері гуманітарного права, щоб започаткувати спільний і комплексний підхід, орієнтований на постраждалих і свідків. Ми зможемо створити умови, в яких вони почуватимуться в безпеці. Стратегія передбачає, що прокурор - не обвинувач, а захисник потерпілого", - сказав Костін, представляючи стратегію розслідування таких злочинів.

Генпрокурор повідомив, що прокурори задокументували понад 100 фактів сексуального насильства, скоєних російськими окупантами.

"Такі факти фіксувалися на Київщині, наразі вони фіксуються на нещодавно деокупованих територіях Херсонської, Донецької, Харківської областей. Це дає підстави для попередніх висновків про систематичний характер дій загарбника", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

У прокуратурі зазначають, що потерпілі часто відмовляються звертатися до правоохоронних органів, оскільки не готові про це розповідати через пережиту психологічну травму і страх перед осудом.

"Стратегія гарантує захист і конфіденційність. За бажанням постраждалої особи прокурори знеособлюють її анкетні дані, змінюють місце проживання. З потерпілими працюватимуть спеціально підготовлені фахівці, вони отримуватимуть психологічні та медичні консультації, матимуть доступ до юридичної та економічної підтримки", - інформують в Офісі генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА