06:51 27.11.2022

Корабель Cargo Dragon компанії SpaceX у неділю має причалити до МКС

2 хв читати
Корабель Cargo Dragon компанії SpaceX у неділю має причалити до МКС

Вантажний космічний корабель американської компанії SpaceX, виведений напередодні на орбіту, в неділю має зістикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомляє Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Автоматичне пристикування корабля до модуля Harmony американського сегменту МКС планується о 07:30 за часом Східного узбережжя США (о 14:30 за Києвом). Він доставить на станцію понад три тонни продовольства, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції. У негерметичному відсіку корабель також привезе ще дві нові потужніші сонячні панелі IROSA, які після встановлення на станції дозволять генерувати більше електроенергії для забезпечення її функціонування. Раніше на станції вже було встановлено першу пару таких панелей.

У суботу важка ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX, яка стартувала з космодрому на мисі Канаверал у Флориді, успішно вивела вантажний космічний корабель Cargo Dragon на орбіту Землі.

Це вже шоста місія "вантажівки" компанії SpaceX в модифікації Cargo Dragon 2, яка здатна доставляти на МКС на 20% більше вантажу, а також може автономно стикуватися зі станцією без захоплення її рукою-маніпулятором (порівняно з першою версією).

Новий вантажний корабель Cargo Dragon 2 розрахований на п'ять польотів до МКС і назад замість трьох у рамках місій колишніх "вантажівок". Він може залишатися у складі станції протягом 75 днів порівняно з 40 днями у попередньому варіанті.

Запуск корабля у версії Cargo Dragon 2 здійснено в рамках другого контракту між NASA та компанією SpaceX щодо постачання станції.

Наразі Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, здатного повертати вантажі на Землю.

Cargo Dragon перебуватиме у складі МКС до початку січня. Потім він буде зведений з орбіти, і його капсула, що спускається, приводниться в Атлантиці. Корабель привезе результати експериментів, проведених екіпажем МКС на орбіті загальною вагою понад 2,3 тонни.

Із жовтня 2012 року до листопада 2022 року компанія SpaceX здійснила 26 пусків вантажних кораблів Cargo Dragon до МКС. Один із них (у 2015 році) закінчився невдачею через аварію ракети-носія Falcon 9.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА