10:16 05.01.2023

На Львівщині СБУ затримала російського агента, який наводив ворожі ракети на стратегічні підприємства України

2 хв читати
На Львівщині СБУ затримала російського агента, який наводив ворожі ракети на стратегічні підприємства України

Служба безпеки України затримала у Львівській області російського агента - інженера одного з держпідприємств сходу України, який наводив ворожі ракети на стратегічні підприємства.

У повідомленні в четвер українська спецслужба інформує, що на початку повномасштабного вторгнення чоловіка завербувала російська спецслужба для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

"Спочатку, за завданням ворога, зрадник збирав інформацію про розміщення стратегічних об’єктів у південно-східних регіонах України. Крім цього, він пропонував представникам країни-агресора свою допомогу у розробці новітньої радіолокаційної установки на основі відомостей щодо української РЛС", - йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, прикриваючись "відрядженням", агент їздив до Києва та Запоріжжя для встановлення технічного стану та рівня можливих пошкоджень об'єктів енергетики та залізничної інфраструктури, по яких ворог здійснював ракетні удари. Згодом зловмисник готував відповідний звіт для ФСБ.

"Наступна його "поїздка" була до Львівщини, де він намагався встановити місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури. Отриману інформацію мав переправити ворогу у вигляді електронних координат та фотоматеріалів з прив’язкою до місцевості. Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по території регіону", - зазначається у повідомленні.

Контррозвідники СБУ своєчасно викрили російського агента, поетапно задокументували його злочинні дії та затримали на спробі передачі агресору закритих відомостей.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру у державній зраді та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

Згідно з повідомленням спецслужби, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді взяття під варту без права внесення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА