20:20 07.02.2023

Зеленський обговорив першочергові потреби України з главою Міноборони ФРН Пісторіусом

2 хв читати
Зеленський обговорив першочергові потреби України з главою Міноборони ФРН Пісторіусом

Президент України Володимир Зеленський у вівторок провів зустріч із новопризначеним федеральним міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, який перебуває в Україні з візитом, повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що вітаючи главу німецького оборонного відомства у Києві, Зеленський подякував йому за те, що перший закордонний візит він здійснює саме в Україну.

Крім того, президент високо оцінив солідарність та комплексну дієву допомогу Україні у політичній, фінансовій, енергетичній сферах, а також сфері безпеки, яку Німеччина надає Українській державі в умовах повномасштабної збройної агресії Росії.

"Україна надзвичайно зацікавлена в підтримці одного з лідерів Європейського Союзу – Німеччини. Особливо в цей час складних випробувань для нас. Ми вдячні за нещодавні рішення, за всі рішення", – наголосив Зеленський.

Глава держави особливо відзначив довгоочікуване рішення ФРН щодо постачання Україні бойових танків Leopard та надання дозволу на їх передання нашій державі третіми країнами, що відкриває шлях до створення міжнародної танкової коаліції.

Він зазначив, що ця ініціатива "може дати нам не переваги, але паритетність на полі бою". "Треба розуміти, що це залежить від часу, від кількості й від сучасності техніки танкової коаліції", - наголосив президент.

Він також поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті та першочергові оборонні потреби України в умовах ескалації Росією загарбницької війни.

"І авжеж пріоритет, над яким ми продовжуватимемо працювати, – це стійкість нашої армії. Сьогодні це найголовніший виклик", – зазначив глава держави.

Повідомляється, що під час зустрічі він наголосив на тому, що для того щоб забезпечити ефективну відсіч під час нової фази російської агресії, захистити цивільне населення, українські міста та енергетичні мережі, необхідно, щоб Україна якнайшвидше отримала весь необхідний комплекс озброєння та військової техніки.

Крім того, було розглянуто низку практичних кроків щодо посилення захисту українського неба та зміцнення оборонних можливостей України за підтримки Німеччини.

Під час зустрічі співрозмовники також обговорили важливість реалізації української формули миру для відновлення миру й стабільності у Європі та світі, а також роль Німеччини у цьому процесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА