15:35 26.02.2023

Говард Баффетт надав $16,3 млн проєкту Superhumans

2 хв читати

Американський громадський діяч і бізнесмен Говард Грехем Баффетт (Howard Graham Buffett) надав $16,3 млн фінансування проєкту Superhumans із запуску у Львові реабілітаційного медичного центру, повідомив його ініціатор український бізнесмен Андрій Ставніцер.

"Таким чином, сьогодні Говард - найбільший донор нашого проєкту. $15,3 млн ми витратимо на ремонтні роботи та закупівлю обладнання для першого корпусу клініки. Ще 1 мільйон - на протези для наших перших пацієнтів", - написав Ставніцер у Facebook.

Він нагадав, що загалом для повноцінного старту і перших трьох років роботи Superhumans необхідно $54 млн.

Ставніцер наголосив, що Баффетт поділяє впевненість, що нові якісні медичні сервіси для постраждалих від війни мають стати доступними в Україні якомога раніше, особисто дуже уважно вникає в процеси.

"Сам він був в Україні 6 разів від початку війни, і, сподіваюся, ще багато разів приїде. Постійно взаємодіє з нами і Говардом Олена Зеленська та її команда. І разом ми щодня трохи обганяємо самі себе, щоб відкрити лабораторію протезування та реабілітацію вже за місяць", - додав український бізнесмен.

Як повідомлялося, кошти для фінансування проєкту Superhumans у Львові оцінюються в $54 млн і залучаються в Україні та за кордоном методом фандрейзингу. Підтримку проєкту вже надали Фонд Річарда Бренсона Virgin Unite, компанії Cargill, Payoneer, Freedom Finance, Loro Piano, Mastercard, SD Capital та інші.

Перший корпус Центру реабілітації, протезування та реконструктивної хірургії Superhumans відкриється у Львові навесні на базі однієї з місцевих лікарень. Клініка Superhumans фокусуватиметься на протезуванні дорослих і дітей, хірургічних операціях із реконструкції та відновлення понівечених частин тіла, зокрема обличчя, а також лікуванні посттравматичного стресового розладу.

У клініці буде 100 ліжок, дві операційні, лабораторія з виготовлення протезів і фізіотерапевтичне відділення.

Між Superhumans і Міністерством охорони здоров'я підписано меморандум про співпрацю. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що спільна мета - надати українцям, які отримали травми війни, найкращу світову експертизу.

Проєкт створюється з ініціативи українського бізнесмена Ставніцера, ще один його засновник - Філіп Грушко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА