18:11 10.03.2023

СБУ повідомила про підозру десяти керівникам "урядів Л/ДНР", які передали ворогу агропідприємства та лікарні

2 хв читати
СБУ повідомила про підозру десяти керівникам "урядів Л/ДНР", які передали ворогу агропідприємства та лікарні

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності керівникам "міністерств Л/ДНР", які передали ворогові агропромислові підприємства і медзаклади Донбасу.

У повідомленні української спецслужби в п'ятницю зазначено, що підозрювані після повномасштабного вторгнення виконують завдання з поширення кремлівського режиму на окупованій частині Донецької та Луганської областей.

"Одним із фігурантів є так званий міністр агропромислового комплексу ДНР, який передав на баланс російських монополій місцеві сільськогосподарські підприємства. Також він брав безпосередню участь в організації вивезення українського зерна з регіону до країни-агресора", - зазначається в повідомленні.

За інформацією СБУ, ще однією посібницею ворога є "перша заступниця міністра охорони здоров'я ДНР" та її підлегла - голова апарату фейкового відомства.

"Зловмисниці передали рашистам місцеві лікарні під військові шпиталі для поранених учасників окупаційних угруповань", - ідеться в повідомленні.

У спецслужбі наголошують, що співробітники СБУ скерували до суду обвинувальні акти щодо голови окупаційного МОЗ та двох його підлеглих - керівників "юридичного відділу" та "сектору громадської служби та кадрів" - після 24 лютого минулого року вони незаконно перевели під юрисдикцію РФ більше ніж 20 захоплених медзакладів Маріуполя, Волновахи та Мангуша.

"Інший фігурант – "ексголова ради міністрів ЛНР". Ця особа координувала роботу псевдоуряду. Зокрема розпоряджалася фінансовою частиною, організовувала постачання гуманітарки з РФ та розподіляла її між незаконними збройними формуваннями "ЛНР", - інформують в СБУ.

Як повідомляє спецслужба, до суду також скеровано справу щодо "міністра" і "віцеміністра вугілля та енергетики ДНР". Ці фігуранти опікуються переналаштуванням паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора.

Крім того, за матеріалами СБУ судитимуть так звану віцеміністерку освіти і науки ЛНР, яка причетна до знищення українських підручників і створення "кадетських класів" під егідою російської "юнармії".

Наразі зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

Співробітники Служби безпеки вживають комплексних заходів щодо притягнення кожного з колаборантів до відповідальності за злочини проти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА