11:19 14.05.2023

Україна зацікавлена в пропозиціях щодо досягнення миру, а не в посередництві інших країн - Зеленський

2 хв читати
Україна зацікавлена в пропозиціях щодо досягнення миру, а не в посередництві інших країн - Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україні не потрібні посередники між нашою країною та РФ, яка захопила українські території, і пропонує розробити план дій щодо справедливого миру, повідомила пресслужба глави держави.

"Ми маємо розробити план дій щодо справедливого миру в Україні. І ось тут ми запрошуємо – я це сказав Його Святості – і Ватикан як одного з лідерів до цього формату", - цитує пресслужба слова президента в інтерв'ю італійським ЗМІ.

Україна зацікавлена у пропозиціях, що можуть сприяти досягненню справедливого миру, насамперед на основі української Формули миру, вважає Зеленський. За його словами, немає сенсу у спробах тих чи інших країн або впливових особистостей стати посередником між Україною та Росією для припинення війни.

"Росія почала війну. Життя забрала Росія. Війна – на нашій землі. Ми знаємо всі кризи, які були, виклики: ядерні, екологічні, продовольчі, енергетичні. Лише ми знаємо, як це. Ми запропонували не штучний план – ми запропонували, як можна вийти із цієї ситуації, закінчити війну – за законом, поважаючи Статут ООН, міжнародне право, людей, цінності", - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що українська Формула миру полягає в тому, щоб залучити ті країни, які справді хочуть досягти миру в Європі.

За його словами, Україна вітає пропозиції третіх сторін щодо допомоги в подоланні спровокованих війною криз і в завершенні війни.

Зокрема, наголосив президент, у розв'язанні питання ядерної безпеки Україна дуже зацікавлена в допомозі ядерних держав, адже вони й гаранти Будапештського меморандуму.

"Нехай вони прийдуть на цей майданчик, і ми проговоримо, як це вирішити. Ми не хочемо нічого нав’язувати, ми хочемо просто розуміння, що не може бути зброї, бойовиків на АЕС. Не може атомна станція не працювати, не можна її затоплювати, не можна погрожувати знову всьому Європейському континенту "Чорнобилем", тільки в шість разів більшим", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА