15:48 23.05.2023

Зловмисники збували підроблені ліки для онкохворих у Києві та інших містах - прокуратура столиці

2 хв читати
Зловмисники збували підроблені ліки для онкохворих у Києві та інших містах - прокуратура столиці

Правоохоронці в Києві викрили злочинну схему реалізації фальсифікованих лікарських препаратів для онкохворих, повідомляє Київська міська прокуратура.

"За процесуального керівництва Солом'янської окружної прокуратури міста Києва припинено протиправну діяльність групи осіб, які розповсюджували на території України фальсифіковані лікарські засоби (ч. 2 ст. 321-1 КК України)", - ідеться в повідомленні прокуратури міста в телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією прокуратури, фальсифіковані лікарські засоби онкологічної групи надходили в Україну з-за кордону, учасники схеми організовували збут зазначених препаратів на території Києва та інших міст.

"Вартість препарату становила 46,5 тис. грн за упаковку. Зловмисники приймали замовлення через онлайн-форму аптеки та доставляли товар покупцеві", - зазначається в повідомленні.

У прокуратурі столиці наголошують, що за результатами дослідження зразків препарату виробником, встановлено, що він фальсифікований. Крім того, висновок експерта підтвердив, що упаковка препарату не відповідає зразку оригінального лікарського засобу.

"16.05.2023 на підставі ухвал суду з метою встановлення фальсифікованих лікарських засобів та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення проведено обшуки у фігурантів, а також за місцями зберігання лікарських препаратів та в аптеках", - інформують у прокуратурі.

Під час слідчих дій вилучено значну кількість медичних препаратів, що містять візуальні ознаки підробки, сертифікати якості лікарських засобів невідомого походження, чорнові записи, грошові кошти, комп'ютерну техніку, мобільні телефони.

Також, як ідеться в повідомленні, під час обшуків правоохоронці виявили значну кількість лікарських препаратів російського та білоруського виробництва, які наразі вилучено з продажу на території України.

Зразки всіх виявлених препаратів будуть направлені на експертизу.

Двом особам, причетним до скоєння злочину, повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: https://t.me/kyiv_pro_office/1975

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ударів по Харкову 2 людини загинули, ще 6 поранено

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ, МІСТО ПІД УДАРОМ АГРЕСОРА - МЕР ТЕРЕХОВ

На Чернігівщині перехоплено російський розвідувальний дрон - ССО

В Одеській області оголошено жалобу у зв'язку із загибеллю 5 людей

Зеленський: Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА